Khutbah Idul Adha 2022 Bahasa Jawa Singkat dan Penuh Makna, Tema: Hikmah dan Hukum Patungan Hewan Kurban

- Selasa, 5 Juli 2022 | 14:36 WIB
Khutbah Idul Adha 2022 Bahasa Jawa Singkat dan Penuh Makna, Tema: Hikmah dan Hukum Patungan Hewan Kurban (Freepik)
Khutbah Idul Adha 2022 Bahasa Jawa Singkat dan Penuh Makna, Tema: Hikmah dan Hukum Patungan Hewan Kurban (Freepik)

Hikmah ingkang sepindah inggih meniko dados wujud tresna dhateng Allah, puncak saking sedaya tresna.

Cocog kaliyan asal-usul perintah kurban, Nabi Ibrahim diuji kaliyan perintah kangge ngurbanaken putro kesayanganipun, putranipun tercinta Nabi Ismail.

Nabi Ibrahim nggih nglampahaken perintah kasebat, atas dhasar katresnan dhateng pengeranipun langkung inggil lan langkung agung saking nopo mawon.

Semanten ugi kaliyan umat muslim, kala umat muslim berkurban, piyambakipun sedaya usaha kangge manggenaken tresna dhateng Allah langkung inggil daripada nopo mawon, menopo malih namung sekedar bondo dunyo.

Hikmah kaping kalih, mupuk takwa dados sangu kangge sowan dhateng Allah SWT. Berkurban inggih meniko wujud ketaatan lan tunduk marang perintahipun Allah SWT.

Lantaran kurban, umat muslim badhe memupuk sangu ketaqwaanipun sakedhik saya sakedhik. Sehinggo saged angsal Ridhanipun Allah SWT.

Hikmah ingkang kaping tigo inggih meniko sarono nyuciaken badan lan bondo dunyo. Berkurban, inggih meniko sarono kangge nyuciaken badan lan bondo.

Menopo malih kurban inggih meniko amal kesaenan ingkang dipunremeni sanget kaliyan Allah ing dinten raya Idul Adha.

Mila eman-eman sanget bilih tiyang ingkang sugih lan mampu berkurban nanging mboten ngelaksanaaken. Lajeng kapan malih piyambakipun ajeng nyuciaken badan saha bondo dunyonipun?

Hikmah ingkang kaping sekawan inggih meniko kurban saget damel nebus dosa, kangge angsal ampunan saking Allah SWT.

Halaman:

Editor: Kukuh Tri Laksono

Sumber: Khutbahsingkat.com

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Link Nonton Drakor The Law Cafe Episode 5 Sub Indonesia

Senin, 19 September 2022 | 16:17 WIB
X